ارتودنسی دندان سرامیکی یکی از جدیدترین روش های انجام درمان نامرتب بودن دندان ها به شمار می رود. این روش در واقع جایگزینی برای روش قدیمی ارتودنسی، یعنی استفاده از ارتودنسی فلزی به حساب می آید. اما تفاوت این روش در این مورد است که به دلیل آلیاژهای به کاررفته در ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی های نصب شده همرنگ دندان ها بوده و در نهایت چهره فرد مطلوب تر جلوه خواهد کرد.
براکت های شفافی که در ارتودنسی سرامیکی مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار ظریف بوده و به وسیله سیم هایی به یکدیگر متصل می شوند. البته باید یادآور شد که ارتودنسی نامرئی نیز در دندانپزشکی ها قابل انجام است. البته این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که ناهنجاری های دندان های آنان مختصر بوده و نیاز به استفاده از روش ارتودنسی فلزی یا سرامیکی وجود ندارد.
مزایا انجام ارتودنسی سرامیکی دندان
شاید مهمترین مزیت ارتودسی دندان سرایکی همرنگ بودن و یک دست بودن رنگ آن با دندان های فرد باشد. کسانی که بر روی زیبایی دهان و دندان های خودشان حساس هستند، طرفدار این مدل از ارتودنسی هستند. همچنین این روش به دلیل فشار کمتری که بر روی دندان ها و لثه و یا فک بیمار ایجاد می کند، یک روش با درد کمتری بوده که مناسب افراد حساس است.
از طرفی نیز براکت های این ارتودنسی عض کمتری داشته و به اندازه بریس های ارتودنسی فلزی برجسه نبوده و لب ها را جلو نمی آورد. سرامیک های استفاده شده در براکت ها نیز به اندازه موارد استفاده برای ترمیم دندان ها قوی بوده و از استحکام خوبی برخوردار است. در صورتی که از ان ها به درستی مراقبت به عمل آید، احتمال شکستگی و یا لپ پر شدن در این روش بسیار کمتر خواهد بود.
یکی دیگر از مزایای این روش نیز کمتر بودن مشکل در تصویربرداری از آن هاست. بریس های فلزی در زمان عکس برداری یک سری اختلالاتی را ایجاد می کنند. به عنوان نمونه در زمان عکس برداری با اشعه ایکس از دندان ها، می توانند مشکل از باشند. این در حالی است که بریس های ارتودنسی سرامیکی دندان این چنین تداخل هایی را ایجاد نمی کند.
بیشتر بخوانید :
معایب ارتودنسی دندان سرامیکی
در کنار مزایای که برای این روش عنوان نمودیم، ارتودنسی سرامیکی دارای معایبی نیز است. از مهمترین معایب این روش می توان به بالاتر بودن هزینه های درمانی ان اشاره کرد. همچنین بزرگتر بودن سایز براکت های این روش، در زمان مسواک زدن و تمیز نمودن دندان ها نیز مشکل ساز است. برای همین اگر در زمان تمیز نمودن دندان ها حساسیت لازم به خرج داده نشود، احتمال بروز مشکلاتی لثه و عفونت افزایش پیدا خواهد کرد.
همچنین ارتودنسی های سرامیکی دارای دوام کمتری نسبت به بریس های فلزی دارند. زیرا بریس های فلزی محکم تر و مقاوم تر هستند. در صورت کوتاهی احتمال ترک خوردگی و یا شکسته شدن بریس های سرامیکی بالاتر خواهد بود. از طرفی براکت های ارتودنسی سرامیکی برای صاف و مرتب نمودن دندان ها به 18 الی 30 ماه زمان نیاز دارند. این زمان بیشتر از مواقعی است که ارتودنسی های فلزی برای صاف نمودن دندان ها نیاز دارند. همچنین به علت سفید بودن رنگ بریس های ارتودنسی سرامیکی، لکه دار شدن آن ها نیز با احتمال بشتری اتفاق می افتد.
رفرنس
:: بازدید از این مطلب : 621
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0